HRANA BUDUĆNOSTI


Zahvaljujući istančanim hemijskim tehnologijama čovek je uspeo da maksimalno očisti brašno od mekinja i kukuruznih klica, pirinač od ljuske, biljno ulje od čestica primarne sirovine,.. Činilo se da je stvorena idealna hrana budućnosti, maksimalno bogata belančevinama, mastima i ugljenim hidratima i maksimalno prečišćena od nepotrebnih supstanci koje umanjuju hranljivu vrednost hrane.

Ipak nakon 30-40 godina pošto je čovek prešao na rafinisanu hranu naučnici su zaboravili na opasnost. Ispostavilo se da ta “HRANA BUDUĆNOSTIi” naglo povećava rizik od većine bolesti srca i krvnih sudova, šećera, gojaznosti i što je najstrašnije mnogih onkoloških bolesti.

Kako se ispostavilo zajedno s tim nepotrebnim supstancama iz rafinisane hrane je nestalo na desetine vitamina, aminokiselina, fosfolipida, mikroelemenata, a takođe i vlakana. A kako se kasnije ispostavilo te biološki aktivne supstance su neophodne za pravilno uzimanje istih tih masti, belančevina i ugljenih hidrata, a takođe i za regulisanje većine životno važnih funkcija organizma.


Većina zna za ogromnu ulogu koju imaju u našem organizmu različiti hormoni, bilo da su to hormoni štitne žlezde, polni, insulin ili adrenalin. Kao što je poznato oni bitno utiču na rad našeg organizma. Ali istu takvu funkciju regulisanja imaju i biološki aktivne supstance. Samo što hormone sintetiše sam organizam i oni su unutrašnji regulatori, a biološki aktivne komponente se uzimaju iz hrane u gotovom obliku i oni su spoljašnji regulatori. Kao što je za organizam poguban deficit hormona (setite se šećerne bolesti ili bolesti štitaste žlezde) isto tako je opasan i deficit biološki aktivnih supstanci hrane.

Lekovito i profilaktičko dejstvo nekih biološki aktivnih susptanci hrane (na primeru proizvoda Siberian Health-a)

                                                           Biološki aktivne supstance

1.Hranljiva vlakna i njihovo dejstvo
   
- uklanjanje toksina iz creva
- smanjenje nivoa šećera u krvi
- smanjenje holesterola
- normalizacija crevne mikroflore
- smanjenje nadutosti



2.Omega-3 polinezasićene masne kiseline i njihovo dejstvo
- smanjenje arterijskog pritiska
- preventiva tromboze sudova
- smanjenje nivoa holesterola
- protivupalno dejstvo








3.Hondroprotektori i njihovo dejstvo
- zaštita i obnavljanje hrskavice
- protivupalno dejstvo




4.Inulin i njegovo dejstvo
- normalizacija crevne mikroflore
- smanjenje nivoa šećera u krvi
- smanjenje nivoa holesterola

5.Fitoestrogen i njegovo dejstvo
- smanjenje nadutosti
- profilaktika osteoporoze
- smanjenje nivoa holesterola
- profilaktika tromboze sudova









6.Adaptogeni i  njihovo dejstvo
- imunoaktivno dejstvo
- povećanje umne i fizičke kondicije
   












7.Bioflavonoidi i  njihovo dejstvo
- jačanje krvnih sudova
- antioksidantno dejstvo
-smanjenje nivoa holesterola
- smanjenje arterijskog pritiska

8.Fitosterini smanjenje nivoa holesterola

9.Lutein, zeaksantin služe za zaštitu ćelija mrežnjače osetljivih na svetlo i objektiva

10.Fitoncidi imaju antibakterijsko i antivirusno dejstvo

11.Karotinoidi i njihovo dejstvo
- antioksidantno dejstvo
- smanjenje nadutosti
- zaštita ćelija od starenja

12.Hranljivi indoli i njihovo dejstvo
-antioksidantno dejstvo
- smanjenje nadutosti
- stimulacija procesa neutralizacije toksičnih supstanci

Ovo su samo neke strane lekovitog dejstva aktivnih supstanci hrane i Dodataka ishrane SIBIRSKOG ZDRAVLJA a zamislite na trenutak da je vaša hrana uskraćena za sve te supstance. Koliko vitalnih funkcija organizma može time da se naruši! Koliko će to pre ili kasnije dovesti do pojave najrazličitijih bolesti! Osim toga hrana koju većina konzumira, posebno stanovnici gradova, ne sadrži ni polovinu neophodnih biološki aktivnih hranljivih supstanci, koje su nam još potrebnije u uslovima stresa, nepravilne ishrane, dugog sedenja, pušenja, zagađenosti okoline i ostalih "osvajanja" civilizacije.
Upotreba Dodataka ishrane nije modni danak, već najbitniji element očuvanja zdravlja savremenog čoveka.


Коментари