HRANA BUDUĆNOSTI
Zahvaljujući istančanim hemijskim
tehnologijama čovek je uspeo da maksimalno očisti brašno od
mekinja i kukuruznih klica, pirinač od ljuske, biljno ulje od
čestica primarne sirovine,.. Činilo se da je stvorena idealna hrana
budućnosti, maksimalno bogata belančevinama, mastima i ugljenim
hidratima i maksimalno prečišćena od nepotrebnih supstanci koje
umanjuju hranljivu vrednost hrane.
Ipak nakon 30-40 godina pošto je čovek
prešao na rafinisanu hranu naučnici su zaboravili na opasnost.
Ispostavilo se da ta “HRANA BUDUĆNOSTIi” naglo povećava rizik od
većine bolesti srca i krvnih sudova, šećera, gojaznosti i što je
najstrašnije mnogih onkoloških bolesti.
Kako se ispostavilo zajedno s tim
nepotrebnim supstancama iz rafinisane hrane je nestalo na desetine
vitamina, aminokiselina, fosfolipida, mikroelemenata, a takođe i
vlakana. A kako se kasnije ispostavilo te biološki aktivne supstance
su neophodne za pravilno uzimanje istih tih masti, belančevina i
ugljenih hidrata, a takođe i za regulisanje većine životno važnih
funkcija organizma.
Većina zna za ogromnu ulogu koju imaju
u našem organizmu različiti hormoni, bilo da su to hormoni štitne
žlezde, polni, insulin ili adrenalin. Kao što je poznato oni bitno
utiču na rad našeg organizma. Ali istu takvu funkciju regulisanja
imaju i biološki aktivne supstance. Samo što hormone sintetiše sam
organizam i oni su unutrašnji regulatori, a biološki aktivne
komponente se uzimaju iz hrane u gotovom obliku i oni su spoljašnji
regulatori. Kao što je za organizam poguban deficit hormona (setite
se šećerne bolesti ili bolesti štitaste žlezde) isto tako je
opasan i deficit biološki aktivnih supstanci hrane.
Lekovito i profilaktičko dejstvo
nekih biološki aktivnih
susptanci
hrane (na primeru proizvoda Siberian Health-a)
Biološki aktivne supstance
1.Hranljiva vlakna i njihovo dejstvo
- uklanjanje toksina iz creva
- smanjenje nivoa šećera u krvi
- smanjenje holesterola
- normalizacija crevne mikroflore
- smanjenje nadutosti
2.Omega-3 polinezasićene masne kiseline i njihovo dejstvo
- smanjenje arterijskog pritiska
- preventiva tromboze sudova
- smanjenje nivoa holesterola
- protivupalno dejstvo
3.Hondroprotektori i njihovo dejstvo
- zaštita i obnavljanje hrskavice
- protivupalno dejstvo
4.Inulin i njegovo dejstvo
- normalizacija crevne mikroflore
- smanjenje nivoa šećera u krvi
- smanjenje nivoa holesterola
5.Fitoestrogen i njegovo dejstvo
- smanjenje nadutosti
- profilaktika osteoporoze
- smanjenje nivoa holesterola
- profilaktika tromboze sudova
6.Adaptogeni i njihovo dejstvo
- imunoaktivno dejstvo
- povećanje umne i fizičke kondicije
7.Bioflavonoidi i njihovo dejstvo
- jačanje krvnih sudova
- antioksidantno dejstvo
-smanjenje nivoa holesterola
- smanjenje arterijskog pritiska
8.Fitosterini smanjenje nivoa holesterola
9.Lutein, zeaksantin služe za zaštitu ćelija mrežnjače
osetljivih na svetlo i objektiva
10.Fitoncidi imaju antibakterijsko i antivirusno dejstvo
11.Karotinoidi i njihovo dejstvo
- antioksidantno dejstvo
- smanjenje nadutosti
- zaštita ćelija od starenja
12.Hranljivi indoli i njihovo dejstvo
-antioksidantno dejstvo
- smanjenje nadutosti
- stimulacija procesa neutralizacije
toksičnih supstanci
Ovo su samo neke strane lekovitog
dejstva aktivnih supstanci hrane i Dodataka ishrane SIBIRSKOG ZDRAVLJA a zamislite na trenutak da je vaša hrana
uskraćena za sve te supstance. Koliko vitalnih funkcija organizma
može time da se naruši! Koliko će to pre ili kasnije dovesti do
pojave najrazličitijih bolesti! Osim toga hrana koju većina
konzumira, posebno stanovnici gradova, ne sadrži ni polovinu
neophodnih biološki aktivnih hranljivih supstanci, koje su nam još
potrebnije u uslovima stresa, nepravilne ishrane, dugog sedenja,
pušenja, zagađenosti okoline i ostalih "osvajanja"
civilizacije.
Upotreba Dodataka ishrane nije modni
danak, već najbitniji element očuvanja zdravlja savremenog čoveka.
Коментари
Постави коментар